Vila čuvene Merilin Monro na prodaju

 

Vila čuvene Merilin Monro, koja je poznata kao njen posljednji dom, upravo se našla na tržištu

Cijena ove šarmantne kuće smještene u Los Anđelesu iznosi 6.9 miliona dolara, a činjenica da je ona praktično netaknuta i da još uvijek posjeduje izobilje detalja iz vremena kada je u njoj živjela gospođica Monro samo doprinosi njenoj ekskluzivnosti.

Izgrađena 1929.godine, ova hacijenda u španskom stilu ušuškana je iza visokih kapija na samom kraju idilične ulice u jednom od najpoželjnijih dijelova Brentvuda. Ako ova vila bude vaša, zvijezde poput Ris Viderspun, Hajdi Klum, Harisona Forda i Bee Artur će vam biti komšije.

Smještena na placu od pola hektara, ova mirna vila koja odiše privatnošću ima površinu od oko 300 m2, ima zaobljene plafone, podove od terakote i interesantne prozore. U eksterijeru, travnato dvorište komplementirano je citrusnim voćnjakom i bazenom, kao i prostorom za sjedenje koji je idealan za održavanje zabava.

Merilin je kupila ovaj dom četiri mjeseca prije nego što je preminula 1962.godine, a spekulacije o ovom posjedu ne prestaju od tog trenutka. Tokom procesa renovacije koji se odigrao tokom sedamdesetih, visoko kvalitetni i prefinjeni sistem za prisluškivanje je pronađen u zidovima ove vile.

Još jedna interesantna činjenica je svakako ta da je Merilin ovu vilu platila samo 90.000 dolara.