Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svijet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provjere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svjetskih mjenjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gdje je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvijek vjeruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svom lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po finansijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.