Gugl uskoro omogućava bekapovanje cijelog računara

Good Idea

Gugl je najavio novi alat „Bekap i Sink“, koji će postati dio Gugl Drajv servisa. Korisnici će pomoću njega moći da sačuvaju rezervne kopije, ne samo podataka iz foldera Drajv, već i podataka sačuvanih bilo gdje na računaru

Bekap je najnovija verzija Gugl Drajv za Mek/PC koja je integrisana sa „Gugl slike“ aplikacijom. Riječ je o veoma jednostavnom alatu koji bi trebalo da olakša pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku.

Ovaj alat će pratiti promjene u odabranim folderima na diskovima i sinhronizovati sadržaj foldera sa folderima u oblaku servisa Gugl Drajv. To do sada nije bio slučaj, jer je praćen i sinhronizovan bio samo folder aplikacije Gugl Drajv.

Novi sistem potpunog bekapa nije upotrebljiv za besplatne naloge, čijim korisnicima je dostupno samo 15GB prostora u oblaku. Korisnici, međutim, za samo dva dolara mjesečno mogu da dobiju 100GB, terabajt za 10 ili 10 terabajta za 100 dolara mjesečno.

Bekapovanje je još uvijek u fazi testiranja, pa taj alat neće odmah biti dostupan za korisnike G Suite Basic, Business i Enterprise.

Novi alat biće dostupan od 28. juna, najavljeno je iz Gugla.