Lara Kroft se vraća, i na igricu i na film

Computers

Prošle godine je jedan putnik metroa „slučajno“ otkrio da se radi na novoj Tomb Raider igri, koja se zove Shadow of the Tomb Raider

Izgleda da će se igra zaista zvati tako, a znamo i još neke stvari!

Nedavno je studio Takeoff Creative, čija je specijalnost kreiranje promotivnog materijala za video igre, otkrio sliku koja prikazuje logo nove TR igre i konceptualnu umjetnost, koja prati razvoj novog Tomb Raider naslova.

Ovim je potvrđen naziv igre, ali su prikazani i detalji, koji potvrđuju da nas očekuje klasična Tomb Raider avantura. Pored fotografije se nalazi i izjava Takeoff studija:

– Kroz skice smo istraživali različite koncepte za Shadow of the Tomb Raider logo i konceptualnu umjetnost. Ovo predstavlja osnovu bazu za igru, kao inspiraciju za što bolje prikazivanje brenda – dojavio je Play! Zine.

I dalje čekamo da kompanija Square Enix zvanično objavi igru, koja se nažalost nije pojavila na E3 sajmu. Postoje glasine da će Shadow of the Tomb Raider izaći početkom 2018. godine, i da će se podudarati sa novim Tomb Raider filmom, čija je snimanje upravo završeno, a otpočeta post produkcija.