Microsoft shvatio: Dobru konzolu ne čini hardver, nego ekskluzive

Uspješni PlayStation 4 hit s početka ove godine, Horizon: Zero Dawn, probrao je brojne pozitivne ocjene, kako kod publike, tako i kod kritike

Igra je to svakako zaslužila, jer je vlasnicima PlayStation 4 donijela sjajan futuristički svijet koji je pokazao da i konzolaške ekskluzive mogu da izgledaju prelijepo, i pritom je to pratio sa zabavnim gejmplej mehanikama i zanimljivom pričom. Ovaj veliki hit će uskoro dobiti i svoj prvi DLC, najavaljen na nedavno završenom E3.

Uvidjevši koliki je uspjeh ova igra za Sony, izgleda da je i Microsoft konačno shvatio da uspješnu konzolu ne čini jak hardver, nego dobre i zabavne ekskluzive. Zato nas i ne čudi informacija da žele da naprave igru baš poput Horizon: Zero Dawn.

I kada kažemo “poput”, to mislimo i doslovno. Nedavno je primijećeno da izvjesni Sandor Roberts, vlasnik studija G3D, je prije par mjeseci na svom Linkedin profilu tražio “vodećeg dizajnera ambijenta” za potrebe rada na novom AAA naslovu za Majkrosoft “sličnom Horizon: Zero Dawn”.

Ovo je za sada jedina poznata informacija, ali se nadamo da ćemo uskoro saznati više, a ko zna, možda se na projektu već uveliko i radi, pa vidimo i prvi trejler na nadolazećeom Gamescomu.