Film o Hanu Solou ostao bez oba režisera

Film o jednom od glavnih likova iz naučno-fantastične franšize „Ratovi zvijezda“, Hanu Solou, ostao je bez dvojice reditelja u sred snimanja

Režiseri filma Fil Lord i Kristofer Miler rekli su da su razlozi njihovog odlaska „kreativne razlike“ sa producentima filma, prenio je BBC.

Saopštenje o razlasku na zvaničnoj veb stranici Star Wars-a uslijedilo je nakon nekoliko mjeseci sukoba između rediteljskog para i Kejtlin Kenedi, predsjednice Lucasfilma i producentkinje filma.

Kenedi je rekla da su Lord i Miler „talentovani filmski stvaraoci“, ali da su imali „različite kreativne vizije“ sa timom Lucasfilma. Ona je dodala da će novi režiser trenutno neimenovanog filma uskoro biti objavljen. Premijera filma zakazana je za 25. maj 2018.

Lord i Miller su povodom raskida saradnje izjavili: „Nažalost, naša vizija i proces nisu bili usklađeni sa našim partnerima na ovom projektu. Mi obično ne volimo frazu „kreativne razlike“, ali ovog puta taj kliše je zaista istina. Rediteljski duo je saopštio da je „ponosan na nevjerovatan rad glumaca i ekipe“.

Lord i Miller su prethodno režirali „The Lego Movie“, „Cloudi with a Chance of Meatballs“ i „21 Jump Street“.