Crnogorski aerodromi očekuju rekordnu godinu

Tokom prvih šest mjeseci 2017. godine, kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 774 764 putnika što predstavlja rast od 23% u odnosu na isti period 2016. godine, saopšteno je iz Aerodroma

– Na Aerodromu Podgorica ispratili smo ili dočekali 417.862 putnika (rast od 23,5%) a na Aerodromu Tivat 356.902 putnika ( rast od 22,4% ). Da imamo razloga da očekujemo još jednu rekordnu godinu potvrdjuje i podatak da je samo u nedjelju 2. jula kroz tivatski aerodrom prošlo gotovo 10 hiljada putnika a sletjelo je 48 aviona – navodi se u saopštenju.

Najveći broj putnika na podgorički aerodrom došlo je sa tržišta Srbije, Njemačke, Turske i Italije, dok je rusko tržište najzastupljenije kada je u pitanju tivatski aerodrom. Promet putnika iz Rusije drastično je povećan u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine-opsluženo je oko 193 hiljade putnika što je 30 hiljada više nego u istom periodu 2016-te. Takođe, bilježi se veliki rast prometa sa tržišta Velike Britanije i Zapadne Evrope uopšte.

Tokom ljetnje sezone Crna Gore je preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa po preko 40 destinacija, pa je tako aviodostupnost naše zemlje značajno poboljšana.

Otvorene su brojne nove linije (Atina,Budimpešta,Lil,Ženeva,Amsterdam,Dubai…) i uspostavljena saradnja sa eminentnim evropskim aviokompanijama.

– Očekujemo da ćemo tokom 2017-te godine na oba crnogorska aerodroma dočekati ili ispratiti oko 2 miliona putnika, pa će tako i ova godina biti još jedna rekordna godina Aerodroma Crne Gore -zaključuje se u saopštenju kompanije.