Motorola predstavila reinkarnirani RAZR

Dugoočekivana reinkarnacija kultnog Motorolinog modela RAZR upravo je stigla. To je Android pametni telefon sa fleksibilnim ekranom na preklapanje, koji nudi do sada neviđeno rješenje ekrana.

Savitljivi displej pokriva cijelu unutrašnju stranu uređaja, a zahvaljujući posebnoj tehnologiji “šarke” može da se preklopi na identičan način kao i njegov kultni prethodnik.

Motorola je tokom projektivanja ovog jednistvenog uređaja, razvila i testirala više od 20 različitih prototipa ekrana, da bi se na kraju odlučila za rješenje koje omogućava njegovo “pakovanje” u kućište slično nekada veoma popularnom RAZR modelu.

Iako funkcionalnost i izdržljivost nove Motorole još nisu u potpunosti dokazane, kako stručni mediji, prema prvim utiscima, navode, riječ je o vrlo skupom Android telefonu srednje klase.

Nova Motorola RAZR košta 1.500 dolara, što je cijena koja nadilazi flegšip uređaje drugih proizvođača. Ipak, uređaj je osjetno jeftiniji od Samsungovog Galaxy Folda i Huaweija Mate X.

Za taj iznos kupac dobija telefon koji, zbog načina na koji se preklapa, ima kompaktnije dimenzije u odnosu na većinu pametnih telefona na tržištu.

Motorola RAZR je opremljena Flex View OLED ekranom dijagonale 6,2 inča, sa odnosom dimenzija stranica od 21:9. Sa spoljne strane uređaj je opremljen Quick View displejem dijagonale od 2,7 inča, koji prikazuje sve osnovne informacije.

Uređaj opremljen sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, pokreće Snapdragon 710 procesor.

Izbor slabijeg procesora Motorola opravdava manjom potoršnjom baterije i većom dužinom rada, nauštrb performansi neophodnih za pokretanje zahtjevnijih aplikacija.

Slična situacije je i kada su kamere u pitanju. RAZR dolazi sa jednom kamerom, opremljenom senzorom od 16MP (f/1,7), potpomognutim funkcijama kao što su Night Vision i vještačka inteligencija pomaže oko izbora adekvatnog režima rada.

Zanimljivo je da korisnik, i bez otvaranja telefona, može da obavlja pozive, odgovara na poruke, sluša muziku, pravi selfi fotografije, koristi Google asistenta i pristupa podešavanjima.

Inovativna Motorola RAZR će se u prodaji naći od decembra, na određenim tržištima Evrope.