Najbolja mjesta za biznis: Arapski grad prestigao London i Pariz

Abu Dabi je zauzeo drugo mjesto na listi najboljih gradova na svijetu za život, rad i vođenje biznisa, prestigavši London i Pariz, prema istraživanju City Index koje provodi vodeća svjetska agencija za istraživanja tržišta i javnog mnijenja Ipsos

Istraživanje je obuhvatilo više od 18.000 ispitanika u 26 država svijeta, a učestvovali su i gradovi kao što su Sidnej, Hong Kong, Kejp Taun, Moskva i Toronto.

Njujork je i ove godine zadržao prvo mjesto, a upravo je činjenica da je Abu Dabi prestigao glavne gradove Francuske i Velike Britanija najvažnija novost u ovogodišnjem istraživanju.  Ovaj rezultat pokazuje sve veću percepciju Abu Dabija kao poslovne destinacije. Čak 21 posto ispitanika navelo je da je Abu Dabi najbolji grad za vođenje biznisa, samo dva procenta manje nego što se izjasnilo za Njujork.

Njujork i Abu Dabi naročito su popularni među mlađim generacijama, piše Emirates247, prenosi BiznisInfo.

Saif Saeed Ghobash, direktor Agencije za turizam i kulturu Abu Dabija, rekao je da je ovo posljedica napora da se nametnu ne samo kao turistička destinacija, već i kao mjesto gdje će ljudi iz cijelog svijeta željeti da rade, žive i vode svoj biznis.

U periodu od januara do maja ove godine hoteli u Emiratu Abu Dabi zabilježili su skoro 2 miliona gostiju, 4 posto više nego u istom peridu lani.