U Moskvi se razvijaju vazdušni taksi i leteći motocikli

Na marginama izložbe MAKS 2017 koja se održava u gradu Žukovski u Podmoskovlju na štandu gradskih vlasti Moskve predstavljeno je nekoliko tehnoloških inovacija i startap projekata, rekao je rukovodilac gradskog Departmana za nauku, industrijsku politiku i preduzetništvo Aleksej Fursin

Među predstavljenim novitetima nalazi se i teretni dron, koji je razvila mlada moskovska kompanija sa sjedištem u Skolkovu.

Nadamo se da bespilotna letjelica neće stati na eksperimentalnoj seriji, nego da će preći u serijsku proizvodnju, rekao je Fursin.

Kako je on naglasio dron koji nije samo razvijen nego i isproban može da se koristi kao bespilotna letjelica, ali i u pilotiranoj verziji za prevoz ljudi.

Pored toga kompanija u ovom trenutku ima nekoliko patenata, uključujući i vazdušni taksi, a za razliku od stranih pandana on može da polijeće i slijeće sa parkinga za automobile, rekao je Fursin.

Odgovarajući na pitanje o rokovima za pojavu takvih aparata na nebu iznad Moskve Fursin je istakao da je riječ o „pogledu u budućnost“, prenosi portal Vzglяd.