Renault Espace dobio motor iz sportskog automobila

Automobil

Espace za 2017. može se naručiti u novoj boji spoljašnjosti, sa alu felnama izmijenjenog dizajna i raznim unapređenjima u kabini, a najvažnija novina je ponuda Energy TCe 225 benzinca koji vodi porijeklo iz modela Alpine A110

Renault Espace pete generacije u prodaji je tek dvije godine, a francuski proizvođač već je izvršio određena unapređenja kako bi model bio konkurentniji na tržištu.

Najzanimljivije osvježenje predstavlja nova verzija sa motorom koji je razvijen u Renault Sport odjeljenju.

Riječ je o 1.8 litarskoj turbo benzinskoj pogonskoj jedinici sa oznakom Energy TCe 225.

U poređenju sa verzijom koju koristi Alpine A110, novi motor je slabiji za 27 ks i raspolaže sa 225 „konja“, a isporučuje 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj agregat zamijenio je odlazeći 1.6 litarski benzinac sa 200 konjskih snaga.

Novi najsnažniji benzinac u gami uparen je sa sedmostepenim EDC mjenjačem sa duplim kvačilom, uz čiju pomoć Espace ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,6 s.

Prema fabričkim podacima, automobil u kombinovanom režimu vožnje prosječno troši 6,8 l/100 km i emituje 152g CO2/km.

Espace za 2017. dostupan je i u dvije dizel varijante, dCi 130 i dCi 160 (takođe sa EDC menjačem).

Osim toga, ponuda boja eksterijera proširena je novom nijansom Titanium Grey, a na raspolaganju su i dva nova tipa alu felni, prečnika 18 i 19 inča.

Proširen je i izbor presvlaka za sjedišta kožnom Graded Sable Grey varijantom, kao i ponuda LED ambijentalnog osvjetljenja.Takođe, Epsace za 2017. može se naručiti sa sjedištima opremljenim sistemom za ventilaciju.

Kupcima je dostupna i najnovija verzija Renault R-Link 2 multimedijalnog sistema, sa novim mogućnostima povezivanja sa smartfon uređajima (Apple CarPlay i Android Auto).