PlayStation 5 na tržištu tek 2019.

Microsoft je s Xbox One X očito zabrinuo Sony jer umjesto planiranog predstavljanja PlayStation 5 konzole, ona bi se trebala pojaviti na tržištu godinu dana ranije i preuzeti tron najmoćnije na tržištu, jer trenutno je to Microsoftova uzdanica, koja će dolaskom na tržište u 7. novembra svakako izazvati pravu pometnju

Sony je izbacio nedavno PlayStation 4 Pro i reklamirao tu konzolu kao jedinu koja može pokretati 4K igre, koja može pokretati VR igre… Stvarnost je, ipak, nešto drugačija, PS4 Pro nije taj nivo, više je prelazna konzola koja je uljepšala postojeći Sonyjev asortiman i malo popravila sami izgled igara, ali nije ispunila očekivano. Microsoftov novi Xbox to bi trebao učiniti i zato se lampica za alarm upalila kod Sonyja.

Čini se da je Microsoft odlučio preskočiti vremenski tok i odmah se prebaciti na noviju konzolu, iako je predstavlja kao “prelaznu”. Poboljšanja kakvima svjedočimo, ipak, se više čine kao konzola sljedeće generacije prije nego poboljšana konzola ove generacije.

Kako god, PS5 bi trebao zahvaljujući Microsoftovom proizvodu stići ranije na tržište i trebala bi biti najmoćnija konzola koja je ikad napravljena – bar dok se ne pojavi sljedeća. I, naravno, u Sonyju neće priznati da se datum pomjerio, niti će reći da se to dogodilo zbog Microsofta.

To se može čuti samo iz anonimnih izvora, koji navodno dolaze iz samog Sonyja, jeste da u kompaniji čekaju trenutak kad će prodaja 4K televizora premašiti 50 posto u Sjedinjenim Američkim Državama i 35 posto u cijelom svijetu. Jer, PS5, baš kao i PS4 Pro, nema previše smisla bez 4K tehnologije koja daje jednu drugačiju i bolju perspektivu. Prema aktuelnoj situaciji, to bi se mogli dogoditi upravo 2019. i idealno se poklapa s informacijama o ranijem izlasku PS5.

Stoga, svi PS fanovi, počnite polako štedjeti novac za konzolu, ali i 4K televizor!