YouTube potpuno promijenio izgled sajta!

Gadget

Naravno, još ne za sve, ali uskoro će novi izgled stići u sve „krajeve svijeta“

U skladu sa „Material Design“ politikom, kojom je nedavno „uljepšan“ i Chrome pregledač interneta, Google je potpuno promijenio i YouTube sajt.

Sad je više u „mobilnom stilu“ sa velikim menijima, mnogo manje dugmadi i sa velikim klizačima.

Sajt YouTube-a ima više belina, oslobođen je suvišnih menija i „vuče“ gledaoce da se posvete samo gledanju.

Mnogo manje klikova je potrebno da se pronađe sadržaj, a sve opcije skrivene su u mijeniju s lijeve strane, koji se izvlači tek pozivom na tri crte u gornjem, lijevom uglu.

Izmijenjen je i izgled stranica YouTube kanala. Povećana je slika (zaglavlje), povećani su linkovi do drugih društvenih mreža, kontrole plejera su daleko veće, ima mnogo više slobodnog prostora oko sadržaja, opisa videa i među komentarima. Sad je YouTube zaista pregledniji. Unijet je i novi raspored mogućnosti ispod videa, a s novim dizajnom vidi se i više opisa ispod videa.

U gornjem desnom uglu mjesto su našle i dodatne YouTube usluge, kakve su YouTube TV ili YouTube MUSIC, koji još uvijek nisu dostupni kod nas, ali su prevedeni na srpski. Ova sekcija je znatno bogatija u drugim zemljama i s redizajnom su dodate sve premijum opcije, koje kod nas nisu čak ni izlistane (YouTube RED, recimo)…

Prije nego što vas ostavimo da novine pogledate u našoj galeriji, ali i da ih otkrijete sami, skrenućemo vam pažnju da su podijeljeni video snimci s YouTube mreže dobili direktno Share dugme, koje je stavljeno u gornji, desni ugao i dostupno je dok se video ne pokrene, kad je pauziran i kad se završi, kako bi se sadržaj što lakše dijelio.