“Apple” izbacio iOS 11

Apple CEO Tim Cook je zvanično objavio iOS 11

Naredna verzija Appleovog operativnog sistema za mobilne uređaje će poboljšati ključne tehnologije koje pokreću OS, a istovremeno donosi i brojne nove funkcije. Prva među novim funkcijama jesu sinhronizovane poruke između iOS i macOS uređaja. Ukoliko se poruka obriše na iPhone ili iPad uređaju, ovo će imati efekta i na korisnikovom Mac-u.

Apple je donio poboljšanja za Siri, koja glas asistenta čine prirodnijim kada odgovara na korisnikove upite i prevodi sadržaj na različitim jezicima, uključujući engleski, kineski, francuski, njemački, italijanski i španski. Nova “inteligentna” funkcija omogućava da Siri daje sugestije koje bi korisniku mogle biti od koristi.

U iOS-u 11, Apple je kompletno redizajnirao Control Center i implementirao unutrašnje mape za aerodrome i šoping centre u određenim gradovima. Apple u iOS 11 takođe dodaje poboljšanja za Maps, koja će biti od pomoći onima za volanom. Takođe, iOS 11 će donijeti podršku za multi-room zvuk između iPhona, iPad uređaja i velikog broja eksternih zvučnika.

Nova verzija operativnog sistema se fokusira i na veće ažuriranje za Messages aplikaciju, a tu su i redizajnirane Maps, Photos, Apple Music i News aplikacije.