Leskovčani ponovo ruše rekord – pljeskavica od 65 kilograma

Gastro

Roštiljdžije leskovačkog restorana „Koliba“ Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević ispekli su pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji, dva kilograma manji

Pljeskavica je prije pečenja bila visoka 2,7 centimetra s prečnikom 191 centimetar, koji se prilikom pečenja smanjio na 158 centimetara.

„Bilo je teže nego prošle godine posebno pri pokušavanju da polupečenu pljeskavicu sa roštilj skare ponovo navučemo na roštiljski pleh“, rekao je Lazarević.

Pljeskavica od 65 kilograma mesa je ispečena na jedinstvenom gurmanskom takmičenju pod nazivom „Dragi Gligorijević Bure“, po jednom od osnivača Roštiljijade, koja se ove godine održava 28. put.

Džinovska pljeskavica je isečena i podijeljena Leskovčanima, najviše djeci koja su sat i po gledala postupak od oblikovanja pljeskavice do gotovog proizvoda sa roštilja.

Prema tvrdnjama članova žirija, riječ je o najvećoj pljeskavici na svijetu, spremljenoj isključivo od goveđeg mesa.

Takmičenje ni ovoga puta nisu prisustvovali predstavnici Ginisa, zbog, kako su ranije izjavili u Turističkoj organizaciji Leskovac, komplikovane procedure.