Sporna ruska mjenjačnica kriptovaluta obeštetiće korisnike

Valuta

Kontraverzna ruska mjenjačnica kriptovaluta BTC-e je održala obećanje da će obnoviti rad

Domen http://btc-e.nz je bio aktivan u nedelju, mada nije dostupan korisnicima u nekim dijelovima svijeta, posebno u SAD-u zbog propisa.

Mjenjačnica je obećala da će nadoknaditi sva potraživanja klijentima putem BTCT tokena za svaki gubitak koji je nastao zbog oduzimanja domena od strane FBI-a. Domen je zaplijenjen nakon hapšenja Aleksandra Vinika u Grčkoj u julu po optužnici za pranje novca (konkretno za pranje ukradenih Mt.Gox bitkoina).

Ponovno pokretanje sajta ne pruža sve funkcije na koje su korisnici navikli. Korisnici su u mogućnosti da provjere i pošalju poruke i mogu da provjere stanje na računu. Funkcije i usluge će se postepeno vraćati po unaprijed predstavljenom planu.

Prema navodima sa sajta: “Paralelno sa pravnim pitanjima u vezi restrukturiranja, korisnicima će biti data mogućnost da provjere stanje na svom računu u cjelosti i moći će da promijene lozinku na svojim računima. Što se tiče četa i korisničke podrške, čet je omogućen. Za ovu svrhu, usluga će se pokrenuti na starom domenu (btc-e.nz). Možete se prijaviti i provjeriti vaše stanje prije nego što se izvrši revizija.”

Administratori sajta tvrde da će se prenos podataka korisnika na još neimenovani poslovni domen izvršiti oko 15. septembra.

Novi entitet treba da bude u potpunosti usklađen sa postojećim evropskim propisima za investicione firme. Da li će mjenjačnica biti ponovo u funkciji i da li će korisnici imati dodatni pristup fondovima ostaje da se vidi. Predstavnici sajta uveravaju klijente da će lokacija na kraju biti funkcionalna i da će se gubici nadoknaditi.