Oštra kazna za tabloid zbog slike u toplesu Kejt Midlton

Back stage

Zbog fotografija koje su narušile privatnost Vojvotkinji od Kenta i princu, francuski magazin je oštro kažnjen

Francuski magazin „Closer“ dužan je da isplati čak 100.000 eura vojvotkinji od Kenta Kejt Mildton i princu Vilijamu zbog toga što je ovaj magazin 2012. godine objavio paparaco fotografije na kojima je Kejt u toplesu.

Ogromne kazne su izrečene i glavnoj urednici magazina i direktoru izdvača, i njih dvoje oboje moraju da plate kaznu od po 45.000 eura. Kažnjeni su i fotografi, svaki sa po 10.000 eura, od čega je 5.000 eura uslovno.

„Closer“ je objavio golišave fotografije Kejt Midlton snimljene iz velike daljine na privatnom bazenu u Provansi.

„Njihova tuga se pretvorila u bijes i nevjericu kada su saznali za fotografije. Linija pristojnosti je prekoračena i sa francuskim advokatima radimo na tome da vidimo da li i šta možemo da preduzmemo“, saopštio je tada portparol Kejt Midlton i princa Vilijama.

„Pogledajte nevjerovatne fotografije buduće kraljice Engleske kakve nikada niste vidjeli, niti ćete ikada više vidjeti“, pisalo je ispod fotografija na naslovnici novina.

„Guardian“ je prenio da ova „pobjeda“ kraljevskog para uopšte i nije to, zato što je francuski magazin bio spreman na ovaj rizik i više je dobio objavljivanjem ovih slika nego što je izgubio…