Trevorov neće režirati Ratove zvijezda zbog različite vizije

Film

Američki reditelj Kolin Trevorov je otpušten zbog kreativnih razlika i neće režirati devetu epizodu filmskog serijala „Ratovi zvijezda“ (Star Wars), saopštila je produkcijska kuća Lukasfilm

Mediji koji se bave ffilmskom industrijom su više mjeseci spekulisali o odlasku Trevorova zbog lošeg prijema njegovog prethodnog filma, „The Book of Henry“, kod kritike i publike.

„Lukasfilm i Kolin Trevorov su se razišli uz obostranu saglasnost. Kolin je bio odličan saradnik kroz cijeli proces priprema ali smo došli do zaključka da se naše vizije projekta razlikuju. Želimo mu sve najbolje a uskoro ćemo iznijeti više informacija o filmu“, navodi se u saopštenju Lukasfilma.

Otpuštanje Trevorova je iznenadilo mnoge, budući da se on spada među viđenije režisere nakon ogromnog komercijalnog uspjeha „Svijeta iz doba Jure“ iz 2015.

„Djeca kuće Starka imaju veću šansu da prežive nego režiseri ‘Zvjezdanih ratova'“, ironično je rekla jedna blogerka, aludirajući na visoku stopu smrtnosti likova u seriji „Igra prijestola“.

U jednom tvitu se mladim režiserima poručuje, „od jednog profesionalca drugima“, da ne prihvataju da rade na „Zvjezdanim ratovima“. Prema navodima časopisa Holivud riporter, do razmimoilaženja je došlo zbog „problema sa scenariom“, pri čemu je od Trevorova više puta traženo da scenario mijenja.

Taj nedeljnik je došao do saznanja da su odnosi Trevorova i predsjednice Lukasfilma Ketlin Kenedi postali „nemogući“ iako je Kenedi željela da izbjegne odlazak još jednog režisera, nakon što su u junu otišli Fil Lord i Kris Miler.

Saradnja sa njima je prekinuta prije početka snimanja dugo očekivanog spin-ofa posvećenom Hanu Solou, a zamijenio ih je holivudski veteran Ron Hauard.

Režiser „Fantastične četvorke“ Džoš Trenk je otpušten 2015. dok je na stolu bio projekat filma o lovcu na ucijenjene glave Bobi Fetu, zbog velikih pritisaka vezanih za finansijsku težinu sage. Taj projekat je, kako izgleda, odložen na neodređeno vrijeme.

Film o Hanu Solou će se u bioskopima pojaviti 25. maja sljedeće godine a „Ratovi zvijezda: Epizoda IX“ je planirana za 2019.

Naredni film iz serijala, „Ratovi zvezda: Poslednji džedaj“, izaći će 15 decembra. To je ujedno i poslednji film Keri Fišer koja je preminula u decembru prošle godine.