Monika Beluči voditeljka u Kanu, Almodovar predsjednik žirija

Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenijela je televizija Kanal plus

Monika Beluči (52) naslijediće francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, poslije Lambera Vilsona, dva puta u ulozi domaćina, i Odri Tatu. Ona je već jednom bila voditeljka u Kanu, 2003. godine.

Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsjednik žirija 70. izdanja najznačajnije svjetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gdje se prvi put pojavila 2000. da predstavi film „Pod sumnjom“ Stivena Hopkinsa. Ona je bila članica žirija 2006. kada je predsjedavao Vong Kar-Vai.

Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame. Igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sam Mendes, Spajk Li i nedavno je uključena u treću sezonu serije Tvin Piks Dejvida Linča, a njen novi film, „Na mliječnom putu“ reditelja Emira Kusturice, izlazi u Francuskoj 12. jula.