10 najskupljih slavnih razvoda

Back stage

Kada se neki “selebriti” par razvodi, u to je upleteno mnogo više od slomljenih srca, i uništenog povjerenja. U igri je, takođe, i mnogo novca

Svaki razvod je težak, a čini se da su razvodi poznatih još teži jer su stalno pod budnim okom javnosti, a javnost mnogo voli da osuđuje i prosuđuje. Emocije po strani, razvod je i veliki biznis (za onu stranu koja zarađuje manje).

Po ovoj listi, razvod slavnog glumačkog para Anđeline Džoli i Breda Pita je “malo dijete”. I to bez obzira na činjenicu da su zaradili 555 miliona dolara od kada su zajedno, kao i 117.5 miliona dolara od 2014. godine, od kada su u braku.

Evo cijele liste koju je sastavio Business Insider.

10. Kevin Kostner i Sindi Silva

Cijena razvoda: 80 miliona dolara.

Šta je pošlo po zlu: Prema stranim medijima, Kostner je malo voleo da “šara” i Silva nije bila fan njegovih “seksi uloga”, zato mu je postavila ultimatum da prestane da ih glumi i ostavi se filmskog biznisa. Kostner i Silva upoznali su se na fakultetu 1975. godine i venčali se dve i po godine kasnije. Razvod je došao nakon 16 godina braka, 1994. godine, na vrhuncu Kostnerove karijere.

9. Madona i Gaj Riči

Cijena razvoda: od 76 do 92 miliona dolara.

Šta je pošlo po zlu: Reditelj i pjevačica razveli su se 2008. godine, a bili su u braku manje od 8 godina.

Nekoliko godina kasnije Riči je rekao da se u braku osjećao kao u “sapunici”, ali da nije zažalio što je bio sa Madonom, a Madona je kasnije za „Newsweek“ rekla da je u toj vezi nedostajala “iskra”. Ili što bismo mi rekli – ono nešto.

8. Harison Ford i Melisa Matison

Cijena razvoda: Od 85 miliona do 118 miliona dolara.

Glumac Harison Ford i pisac scenarija Melisa Matison bili su zajedno 17 godina. Upoznali su se na snimanju filma “Apokalipsa sada” 1979. godine. Par se razveo 2000. godine, a kružile su glasine da se viđao sa mlađom ženom. Matison je umrla 2015. godine.

7. Stiven Spilberg i Ejmu Irving

Cijena razvoda: 100 miliona dolara.

Kalifornijski sudija riješio je da odbaci dogovor ovog para i nagradio je Irvingovu sa 100 miliona dolara nakon četiri godine braka, 1989. godine. Irving je za strane medije rekla da se tokom braka sa Stivenom osjećala kao da je žena političara.

“Očekivale su se neke stvari od mene koje definitivno nisu bile za mene. Ja sam za sve to suviše iskrena i direktna. A za to se plaća cijena.”

Ne znamo koju je ona cijenu platila, ali očigledno da je sve dobro naplatila.

6. Tajger Vuds i Elin Nordegren

Cijena razvoda: 110 miliona dolara.

Nakon mnogih incidenata ovog američkog golfera, i na kraju priznanja da je imao više afera, par se razveo 2010. godine. Brak je trajao šest godina.

5. Nil Dajmond i Marija Marfi

Cijena razvoda: 150 miliona dolara.

Pjevač Nil Dajmond i njegova tadašnja žena Marfi, razveli su se u martu 1995. godine nakon čak 25 godina braka. “Forbs” je pisao da je Dajmond podijelio 300 miliona dolara vrijedne nekretnine sa Marfijevom.

Godinu dana od razvoda, Dajmond je rekao da krivi sebe što je brak krenuo po zlu. Kada su podijelili imovinu, Dajmond je rekao da mu je bivša žena dobila dovoljno novca da ne mora da radi ništa do kraja života.

4. Majkl Džordan i Huanita Vanoj

Cijena razvoda: 168 miliona dolara.

Majkl i Huanita vjenčali su se tokom košarkaševe druge sezone sa “Čikago bulsima”, 1989. godine.

Vanoj je 2002. godine podnijela zahtjev za razvod, ali su riješili da pokušaju ponovo. Ipak, razvod je definitivno došao na red 2016. godine, što je za neke njihove prijatelje bilo iznenađenje jer su ih viđali zajedno.

3. Robert Džonson i Šila Kramp

Cijena razvoda: 400 miliona dolara.

Robert Džonson i Šila Kramp gradili su svoje bogatstvo zajedno tokom 33 godine njihovog braka, od 1969. do 2002. godine. Džonson je osnovao BET 1980., a prodat je kompaniji “Viacom” za 3 milijarde dolara.

Krampova je rekla da je Robert imao aferu tri godine i najmanje još jednu. Krampova se zatim udala za sudiju, koji je predsjedavao njenim razvodom.

2. Mel Gibson i Robin Mur

Cijena razvoda: 425 miliona dolara.

Gibson i Murova razveli su se 2006. godine, nakon što je u Malibuu uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Murova je podnijela zahtjev za razvod još 2009. godine, a već nakon mjesec dana Gibson je primjećen sa pjevačicom Oksanom Grigorievom, sa kojom je skoro dobio dijete.

Murova je dobila polovinu svega što je Gibson zaradio od kada su u braku, 1980. godine. Par, koji je u braku bio skoro 30 godina ima sedmoro djece.

1. Rupert Mardok i Ana Torv

Cijena razvoda: 1.7 milijardi dolara.

Nakon 32 godine, brak je okončan 1999. godine. Od 1.7 milijardi dolara koje je pripalo Ani Torv, Rupert joj je dao 110 miliona dolara u kešu.

Samo 17 dana nakon razvoda, Rupert se oženio tridesetogodišnjom Wendi Deng. I od nje se rastao 2013. godine.