Samsung očekuje najveću zaradu u istoriji

Finansije

Kompanija “Samsung Electronics” saopštila je da u trećem kvartalu ove godine očekuje najveću zaradu u istoriji i to nakon što je od aprila do juna zaradila 12,6 milijardi dolara

Ove godine “Samsung” je bilježio konstantan rast prihoda, a svaki novi obračuni po kvartalima su donijeli rekordne profite.

Prema sadašnjim procjenama Južnokoreanaca, u julu, avgustu i septembru, “Samsung” je zaradio blizu 13 milijardi dolara. To je najveći profit ove kompanije za jedan kvartal u godini.

Južnokorejski gigant takođe je saopštio da očekuje da će im konsolidovana prodaja u protekla tri mjeseca 2017. godine donijeti dodatnih 54,7 milijardi dolara.

Ovi odlični poslovni rezultati pokazuju da se Samsung oporavio nakon prošlogodišnjeg skandala u vezi sa “Galaxy Note 7”. Ovogodišnji model “Galaxy Note 8” izuzetno je doprinio povećanju profita kompanije za čak 179 odsto.

Pored povećanja prodaje novih modela mobilnih telefona, “Samsung” bilježi povećanje prodaje memorijskih čipova koji se koriste prilikom proizvodnje pametnih telefona i kompjutera.

Brojni analitičari smatraju da će Samsung ove godine nadmašiti “Intel” koji je već dugo prvi u svijetu po proizvodnji čipova.