Nevjerovatan život najmlađe milijarderke

Aleksandra Andresen je najmlađa milijarderka na svijetu i ima samo 20 godina

Forbs je u svojoj rang listi najbogatijih ljudi na svijetu u 2016. godini otkrio da je norveška nasljednica teška 1.2 milijarde dolara.

Njen otac Johan Andresen 2007. godine prenio je na nju 42 odsto akcija, vijekovima stare porodične kompanije Fred. Isti procenat udjela u kompaniji prenio je i njenoj sestri Katarini, koja je na drugom mjestu najmlađih milijarderki na svijetu.

Njeni roditelji su je naučili da bude skromna i humana. Na primjer, iako vrijedi preko milijardu dolara, vozila je samo polovna vozila.

Aleksandra je rođena 1997. godine u Oslu u Norveškoj gdje je i odrasla. Njihova kuća i imanje su uvijek bili ispunjeni životinjama, koje su mogle slobodno da se kreću i to je Aleksandu činilo srećnom.

Porodica Andreson je svoj novac zaradila od brenda duvana Tiedemanns. Njen otac je prodao porodične dionice u biznisu duvana i to skandinavskoj kompaniji Tobakskompagni, za skoro 500 miliona dolara 2005. godine.

Dvije godine kasnije, kada je Aleksandra imala deset godina, njen otac Johan prebacio joj je (kao i njenoj sestri) 42 odsto udjela u kompaniji. Johan i dalje upravlja kompanijom. Katarina studira društvene nauke na Univerzitetu u Amsterdamu.

Aleksandra i dalje nije sigurna oko budućnosti. Njen otac Johan je jednom prilikom rekao da njegove ćerke nisu pod pritiskom da vode kompaniju.

Aleksandra je za Forbs izjavila: ‘Činjenica da moja porodica ima resurse pružila mi je mnogo prilika, pogotovo jahanje, taj sport zahtjeva mnogo novca, ali nije dovoljan samo novac za uspjeh’.