Šta sve možete da kupite bitkoinom?

Finansije

Jedna od glavnih kritika bitkoina jeste ta što nije ravnopravna drugim valutama

Sada možete bitkoinima kupiti gotovo sve, od kuće do superautomobila. Posebno jer sve više onlajn prodavnica prihvata kriptovalute.

Godine 2010. trebalo bi vam 10.000 bitkoina za nekoliko pića. Danas, to je više nego dovoljno da kupite cijelu franžicu picerija.

Prvi veliki trgovac koji je prihvatio bitkoin bio je Overstok. Od 2014. godine firma nudi sve, od namještaja i nakita do elektronike. Cijene su u dolarima, ali postoji mogućnost plaćanja bitkoinima. Ove godine firma je omogućila kupovinu bitkoinom u preko 100 zemalja.

Evo još nekih primjera: Bitkoinom možete kupiti imanje u Las Vegasu (u dolarima košta 219.88) ili dio plaže u Majamiju (pet miliona dolara). Prije četiri godine parcela u Kaliforniji prodata je za 2.739 bitkoina koji sada vrijedi 1,6 miliona dolara. Slični oglasi mogli su se naći i na Floridi i Teksasu.

Jedan auto-diler prodaje Aston martin, Ferari, Lamborgini, i Porše isključivo u kriptovalutama.

Kompanija Ričarda Brensona Virdžin galaktik prihvata bitkoin za kupovinu ulaznice u svemir. Na stranici te kompanije piše da već imaju rezervaciju putovanja koja je plaćena kriptovalutom.

Dalje, mogu da se kupe poklon kartice nekoliko onlajn prodavnica koje prihvataju bitkoin. Te karice se mogu koristiti u Volmartu, Amazonu, Targetu ili Najkiju, Rajaneru

U Singapuru pokreću projeka gdje će javni bicikl moći da plate kripotvalutama. A to su tek neki primjeri.