Ovo je najbogatiji fudbaler

Najbogatiji fudbaler sveta nije Ronaldo, Mesi ili Nejmar, već devetnaestogodišnjak koji je rezerva u Leicester City timu

Upoznajte Faika Bolkiaha, nećaka sultana od Bruneja, Hasanala Bolkiaha, čija je vrijednost procenjena na dvadeset milijardi dolara. Ovaj talentovani mladić već duže vrijeme igra u Engleskoj, a svoju karijeru je još kao klinac započeo u AFC Newbury.

Tokom 2009. godine, Southampton dodao je Bolkiaha svojoj čuvenoj akademiji. Iako nije dobio ugovor, Arsenal je nećaku čuvenog sultana ponudio probu 2013. godine. On se tada takmičio sa Ganersima za 2013 Lion City Cup, a čak je postigao i jedan gol tokom tog takmičenja.

Nakon toga, Chelsea je ponudio mladom igraču dvogodišnji ugovor, koji je on odmah potpisao, da bi nakon samo jedne godine otišao i potpisao trogodišnji ugovor sa Leicester timom.

Iako je rođen u Los Anđelesu, Bolkiah je igrao za reprezentaciju Bruneja i predstavljao svoju zemlju devet puta

Da biste jasno shvatili koliko je ovaj mladić bogat, morate pogledati njegovog oca, Džefrija. Brat sultana od Bruneja potrošio je oko 10 milijardi britanskih funti tokom petnaest godina kao direktor Brunei Investment agencije.

U jednom trenutku, on je trošio oko 35 miliona britanskih funti na automobile, časovnike i penkala od belog zlata mjesečno. U svom vlasništvu, on je navodno imao 2.300 automobila, uključujući Bentli, Ferari i Rols Rojs modele.

Ono što je još impresivnije, za svoj pedeseti rođendan, on je angažovao Majkla Džeksona za privatni koncert, kada je izgradio čitav stadion za taj događaj. Navodno, Kralj popa je tada zaradio 12.5 miliona britanskih funti.

Mnogi se pitaju zašto uopšte Faik Bolkiah igra fudbal, kada je toliko bogat. U jednom intervjuu, on je objasnio: Igram fudbal od kako znam za sebe i oduvijek sam uživao da budem na terenu, sa loptom među nogama. Roditelji su me uvijek podržavali i pomagali mi da ostvarim svoj san i postanem fudbaler. Pomagali su mi da treniram naporno i fizički i psihički, tako da moram da kažem da su oni moji idoli.