Objavljene nominacije za najgore filmove

Film

Proglašene su nominacije za Razzie, odnosno za Zlatnu malinu, koje se dodjeljuju najgorim filmovima u godini za nama

Film Transformers: Poslednji vitez ima najviše nominacija za najgori film, a ove godine su na listi i dobitnici Oskara, poput Dženifer Lorens, Toma Kruza, Mela Gibsona i Rasela Kroua.

Transformersi su zaradili devet nominacija, među kojima su i ona za najgori film, i najgori kast, među kojima su i Entoni Hopkins i Mark Volberg.

Film Pedeset nijansi Tamnije, kao i njegovi prethodnici i ove godine odnosi veliki broj nominacija, a osnivač Razzie nagrada Džon Vilson ga je nazvao prije uspavljujući, nego seksi, a na listi nominovanih je i ribut filma Bejvač.

Džoni Dep je nominovan za ono što se naziva najgora pijana rutina za Pirate sa Kariba: Salazarova osveta, dok su film Darena Aronofskog Majka nazvali smiješnim.

Nagrada Zlatna malina osnovana je 1980. i predstavlja antipod ceremoniji dodjele Oskara. Dobitnici nagrade za najgori film godine, ukoliko se pojave na ceremoniji dobijaju zlatnu malinu, koja nije od zlata, za razliku od Oskara, već je samo poprskana zlatnim sprejom.

Nominacije i pobjednici se objavljuju online, a za njih glasa 1.000 članova Razzie akademije iz 24 države koji plaćaju članarinu od 40 dolara, a sam trofej vrijedi četiri dolara. Do sada su jedini pobjednici koji su došli na ceremoniju dodjele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Dodjela se održava na noć dodjele Oskara.