Majkl Mur snima novi dokumentarac o Trampu

Američki reditelj Majkl Mur snima novi dokumentarni film o američkom predsjedniku Donaldu Trampu koji će se zvati „Farenhajt 11/9“, slično kao njegovo prethodno ostvarenje „Farenhajt 9/11“ iz 2004. godine u kojem je kritikovao administraciju predsjednika Džordža Buša

– Da, snimam film da nas izvučem iz ove zbrke, naveo je Mur na Tviteru i dodao da će bez obzira na otkrića film biti „realan sa činjenicama“. Film će se odnositi na 9. novembar 2016. (9/11), dan objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je Tramp pobijedio.

Reditelj je tokom predizborne kampanje bio jedan od rijetkih javnih ličnosti koji je predvidio Trampovu pobjedu. Mur je u oktobru prošle godine snimio dokumentarni film „Michael Moore in Trumpland“ (Majkl Mur u Trampovoj zemlji) u kojem je pozvao da se ne glasa za njega.

Mur (63) je američki politički aktivista, režiser, socijalni komentator, pisac i humorista. Poznat je po svom otvorenom, kritičkom pogledu na globalizaciju, velike korporacije, nasilje izazvano vatrenim oružjem i rat u Iraku.