Najtrendi destinacije za 2018. godinu

TripAdvisor je  izabrao japansko ostrvo Išigaki kao najtrendi destinaciju u 2018. godini, u okviru svog 6. godišnjeg proglašenja Travellers Choice nagrada

Maleno ostrvo poznato po bijelim pješčanim plažama, kolonijama korala, prelijepim planinskim pejzažima i šumama mangrova, nalazi se u japanskoj prefekturi Okinava i najveće je od Jaejama ostrva. Osim ronilaca, rado ga posjećuju i ljubitelji hrane, jer je poznat i po lokalnom specijalitetu, jaejama nudlama.

Ostrvo se našlo na vrhu liste Destinacije u usponu, koja je formirana na osnovu godišnjeg porasta pozitivnih kritika korisnika TriAdvisora po pitanju smještaja, restorana i atrakcija, kao i na osnovu povećanja interesovanja za bukiranje smještaja.

Prosječna cijena smejštaja na Išigakiju kreće od 160 dolara za noćenje po osobi. Jedan od najbolje ocijenjenih hotela na TripAdvisoru je Art Hotel Ishigaki, sa cijenom za noćenje od 120 dolara po osobi. Inače, prefektura Okinava označena je kao novi Bali ili Havaji, budući da broj međunarodnih turista koji posjećuju ovu destinaciju raste brzo. U 2016. godini zabilježen je porast od 10,5%.

A evo i kompletne liste Top 10 destinacija u usponu za 2018. godinu:

1. Išigaki, Japan

2. Kapaa, Havaji, SAD

3. NajrobiKenija

4. HalifaksKanada

5. Gdanjsk, Poljska

6. San Hose, Kostarika

7. Riga, Letonija

8. Rovinj, Hrvatska

9. NerhaŠpanija

10.Kazablanka, Maroko