Više od 50 odsto kupaca bi koristilo Amazon valutu

Valuta

Kako se Amazon sve brže i brže širi, u oblastima zdravstva i drugih sektora, smatra se da će sljedeći cilj kompanije biti bankarstvo

LendEDU je uradio istraživanje, čiji je fokus bila reakcija korisnika Amazona na mogućnost uvođenja Amazon kripto valute pod nazivom Amazon novčići.

Cilj istraživanja je bio da se dobije mišljenje kada je u pitanju Amazon bankarstvo. Pomoću ankete, kojom se LendEDU koristi u istraživanjima, dobijaju se određene informacije u vezi sa trgovanjem mogućom kripto valutom, otvaranjem računa preko Amazona, kao i uzimanjem kredita i pozajmica preko firme.

Od 1.000 kupaca koji su bili ispitani, 51,7 odsto je reklo da bi trgovalo Amazon kripto valutom. Korisnici Amazon Prajma su bili otvoreniji za ovu ideju, što pokazuje činjenica da je 58,27 odsto njih iznijelo da bi  trgovalo sa novom valutom. Oko 20 odsto korisnika je odgovorilo da ne bi koristilo ovu opciju, a 26,4 odsto je odgovorilo sa možda.

Što se tiče mogućnosti otvaranja računa u Amazonu, 45 odsto korisnika je izjavilo da bi Amazon koristili kao primarnu banku, 49,6% da bi koristili račun u Amazonu, a samo 14,9 odsto nije bilo otvorenu za ovu ideju.

Većina korisnika je reklo da ne bi imali problem sa idejom podizanja kredita preko Amazona, ali znatno manji broj se složio sa ovom idejom, ako su u pitanju hipoteke.