Njujork prvi na listi omiljenih gradova najbogatijih ljudi

City

Agencija Knight Frank je u svom istraživanju koristila četiri faktora kako bi zaključila koji grad bogati preferiraju

Njujork je najomiljeniji grad bogatih širom svijeta, prema kriterijumu gdje bi oni smjestili svoju porodicu i svoj novac. Knight Frank City Wealth Index je istraživanje kreirano od strane agencije za nekretnine Knight Frank iz Londona, koje je rangiralo gradove po njihovoj privlačnosti bogatima.

Rangiranje je vršeno na osnovu četiri glavna faktora: bogatstvo, ulaganje, način života i budućnost.

Kada je u pitanju bogatstvo, sadašnja i buduća populacija bogatih stanovnika najviše je fokusirana na stopu rasta. Izvještaj kaže da Njujork dominira nad drugim gradovima, sa više od 1,1 milion domaćinstava, koja zarađuju više od 250.000 dolara godišnje.

Što se tiče ulaganja, izvještaj mjeri gdje bogati ulažu svoj novac kada su u pitanju nekretine i Njujork je imao najveća godišnja ulaganja u imovinu.

Kategorija budućnosti je pokazala da Njujork ima najviši rast BDP-a isplaniran do 2022. godine.

Kategorija životnog stila meri broj i kvalitet hotela i restorana, kao i prosječan broj posjetilaca u datom gradu. Iako London ima više hotela sa pet zvjezdica, a posjetioci Melburna troše više po osobi, ipak je Njujork bio prvi i u ovoj kategoriji.

Njujork je ostavio sve u prašini, činjenicom da je na prvom mjestu u svakoj kategoriji – navodi se u izvještaju. Odmah iza njega su bili London i San Francisko.

Sjeverna Amerika je dominirala na listi, jer je od top 20 gradova, 10 pripadalo njoj.

Madrid i Melburn su bili na dnu liste, a Pariz je bio na sedmom mjestu. Tokio je zauzeo osmo mjesto, Hong Kong deveto, a sedamnaesto i osamnaesto mjesto su zauzeli Peking i Šangaj.