Nikolas Kejdž spiskao bogatstvo na najuvrnutije stvari

Bogatstvo holivudske zvijezde Nikolasa Kejđža svojevremeno je bilo procijenjeno na 150 miliona dolara, a danas je šestostruko manje jer je nemilice kupovao kuće, imanja, automobile i uvrnute i prilično skupe stvari kao što je kolekcija smanjenih pigmejskih glava

Puno novca je potrošio kupujući nekretnine širom svijeta, piše Dejli mejl. Slavni glumac je u jednom trenutku posjedovao 15 kuća, između ostalog dvorce u Engleskoj i Njemačkoj, kao i imanje vrijedno 25 miliona dolara u Kaliforniji.

Kupio je ostrvo na Bahamima i jednu od najukletijih kuća u Americi, koja se nalazi u Nju Orleansu. Za svoje nekretnine trenutno duguje 6,3 miliona dolara poreza.

Budući da je strastveni kolekcionar automobila svojevremeno je imao čak devet Rols Rojseva i Lamborgini vrijedan 450 hiljada dolara. Ono što je teško objašnjivo je potreba da kupi neke od uvrnutih stvari.

Glumac posjeduje lobanju dinosaurusa staru 70 miliona godina i vrednu 276 hiljada dolara, grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen, i hobotnicu vrijednu 150.000 dolara koja mu navodno pomaže u glumi.

Takođe posjeduje zavidnu kolekciju stripova vrijednu 1,6 miliona dolara u kojoj se nalazi i prvi strip o Supermanu koji je platio 150.000 dolara.

Za gubitak svog bogatstva okrivio je bivšeg partnera Semjuela Levina kojeg je i tužio zbog rizičnih investicija koje su završile velikim gubicima.

Levin je jednom prilikom izjavio da Kejdž nekontrolisano troši i da bi trebalo da zarađuje 30 miliona dolara godišnje kako bi mogao da održava svoj životni stil.