Još jedna Birkin tašna prodata za vrtoglavu sumu

Moda

Polovna Hermes Birkin tašna (Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30) prodata je za 162.500 funti, odnosno 217,144 dolara na aukciji kuće Christie’s u Londonu

Ovaj primerak Himalaya Birkin je napravljen 2008. i ukrašen je 18-karatnim belim zlatom i dijamantima. Tašna je proizvedena od krokodilske kože, široka je 30 cm i gotovo da nema nikakvih oštećenja.

Apsolutni rekord za tašnu prodatu na aukciji postavljen je u Hong Kongu prošle godine kada je takođe skoro identična Hermes Birkin tašna prodata za 382,000 dolara. To je ujedno i najskuplja tašna na svijetu. Iako aukcijska kuća Christie’s nije objelodanila ime kupca, pretpostavka je da je ova tašna otišla u ruke neke strastvene obožavateljke Hermes Birkin tašni.

Najjeftinija tašna ovog brenda košta otprilike 8.000 evra, ali čak i oni koji mogu izdvojiti toliko novca moraju biti strpljivi, jer ručno rađene kožne tašne modne kuće Hermès, koja je ime dobila po glumici Džejn Birkin, već decenijama važe za statusni simbol i kraljicu među tašnama. Na svoj primjerak možete čekati mjesecima.

Posjedovati ih je stvar prestiža, a među slavnim osobama koje imaju model Himalayan Birkin su Viktorija Bekam, Kim Kardašijan i Selin Dion.