Džordž Kluni najplaćeniji glumac iako film nije snimio godinu dana

Film

Iako nije snimio filmski hit godinama, u novčaniku Džordž Klunija to se ne primjećuje

Zahvaljujući brendu Casamigos tequila, Kluni je zaradio 239 miliona američkih dolara u periodu od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine.

Kluni je prvi na Forbsovoj listi najplaćenijih glumaca, a prilikom kreiranja liste ubrajaju se i zarade od snimanja filmova i dodatna primanja. Osnovao Casamigos 2013. godine u saradnji s preduzetnikom Randeom Gerberom i tajkunom Majkom Meldmanom. Trio je investirao po 600.000 dolara.

Na drugom mjestu je Dvejn Džonson koji je zaradio 124 miliona dolara. Zahvaljujući velikim filmovima i ogromnom broju pratilaca na društvenim mrežama, Džonson je jedan od sedam najtraženijih glumaca za promociju, zahvaljujući čemu je udvostručio svoju zaradu.

Ironman Robert Davni Jr. je na trećem mjestu liste s 81 milionom dolara. U prošloj godini je zaradio 15 miliona dolara za kratko pojavljivanje u filmu Spider-Man: Homecoming. Tu sumu zaradio je nekoliko puta zahvaljujući filmu Avengers: Infinity War.

Na listi se nalazi i Džeki Čen kao najpopularniji kineski glumac, a vratio se i Vil Smit koji je zahvaljujući ugovoru s Netfliksom zaradio dodatnih 20 miliona dolara.

Forbsova lista najplaćenijih glumaca za 2018. godinu: 

Džordž Kluni – 239 miliona dolara
Dvejn Džonson – 124 miliona dolara
Robert Davni Džunior – 81 miliona dolara
Kris Hemsvort – 64,5 miliona dolara
Džeki Ček -45,5 miliona dolara
Vil Smit – 42 miliona dolara
Akšej Kumar -40,5 miliona dolara
Adam Sendler – 39,5 miliona dolara
Salman Kan – 38,5 miliona dolara
Kris Evans – 34 miliona dolara