Tinejdžer koji se obogatio na kriptovalutama prognozira kraj bitkoina

Valuta

Kripto-zvijezda Erik Finman izjavio je nedavno u jednom intervjuu da bi Bitkoin mogao da potraje još neko vrijeme, ali da je kraj izvjestan

Finman je poznat po investicijama u Bitkoin iz 2011. godine, kada je kao dvanaestogodišnjak kupovao ovu valutu po cijeni od 12 dolara po novčiću. Tako se hiljadu dolara koje je dobio od bake 2017. godine pretvorilo u četiri miliona, a u to vrijeme je postao poznat i po opkladi koju je napravio sa roditeljima, a na osnovu koje će imati pravo da odloži odlazak na koledž ako postane milioner prije osamnaeste godine.

Ovaj tinejdžer danas tvrdi da je Bitkoin mrtav, a zbog toga što ima previše fragmenata, a slične prognoze iznio je i za Litecoin, koji je uporedio sa zalaskom Sunca. Sa više optimizma je govorio o Ethereum-u, te Zcash-u, tokenu koji se zasniva na anonimnosti korisnika. Pored svojih kripto-razmišljanja iznio je i stavove po pitanju milionera sa Vol strita, a kako bi istakao da je u razumijevanju kripto-svijeta bolji od njih, budući da oni ne poznaju sistem, te načine na koje funkcioniše.