Ona je najbogatija žena koja je sve zaradila sama

Milioneri

Najbogatija žena na svijetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga naslijedila, svoju karijeru je zapravo započela radom u fabrici za 16 dolara mjesečno.

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Wu Yajun je odlučila da promijeni svoju inženjersku profesiju i počela je za kineske novine da piše o nekretninama.

Kada je napokon mogla da kupi svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka gasa u stanovima, lošeg osjvetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše Novac.hr.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje Longfor Properties, kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina.

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine i to za 157 dolara po kvadratu, što je u to vrijeme bilo čak dvostruko više od prosječnog prihoda s kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mjesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sjedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Yajun je danas prema Blumbergovom indeksu milijardera najbogatija žena na svijetu sa bogatstvom od 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.