Treći najbogatiji čovjek na svijetu za dan zaradio 5,1 milijardu dolara

Milioneri

Bernar Arno, predsjednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Luj Viton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je prošle srijede objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cijena dionica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara.

Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabilježio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu. U posljednjem kvartalu prodaja je porasla za 12 odsto, i to većinom kozmetike. Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sefora u Hongkongu.

Arno je u aprilu postao treći najbogatiji čovjek na svijetu. Ispred njega su najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos iz Amazona, čije se bogatstvo procjenjuje na 107 milijardi dolara, i Bil Gejts iz Majkrosofta sa 105 milijardi dolara.

“Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspješni. To zahteva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jeste stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom svijeta”, rekao je Arno za Forbs 2017. godine.