Black Mamba – Land Rover koji osvaja sve terene

Automobil

Project Black Mamba je baziran na Defender 110 modelu, koji je australijska vojska koristila 1980. godina…

Iako vas ime Land Rover asocira na pogon 4×4, slavni britanski brend je u jednom trenutku svog postojanja proizvodio još veće modele. Sada, 6×6 model koji je brend kreirao tokom osamdesetih se vraća na scenu, zahvaljujući jedinstvenoj radionici iz Džordžije, a dostupan je za kupovinu.

Classic Overland daje SUV entuzijastima priliku da se dočepaju opasne, kompletno opremljene verzije Land Rover Defender 110 6×6 modela. Nazvan Project Black Mamba, ovaj ultra rijetki model Defendera je ostvarenje snova za sve osobe koje su ikada poželjele da posjeduju utilitarističko vozilo.

Originalno kreiran kao specijalističko vozilo za vojsku Australije tokom osamdesetih, Defender 110 6×6 se pokazao kao hit među svim ljubiteljima automobila, a kasnije je proizvođen za civile i druge vojske tokom kratkog vremenskog perioda. Ipak, ovaj Defender se nalazio u vatrogasnoj stanici u Južnoj Africi, gde je nevjerovatno dobro održavan tokom svog radnog vijeka.

Korišćen za prevoz velikih količina vode preko grubog terena, Black Mamba je već po svojoj urođenoj prirodi bio opak, prije nego što ga je Classic Overland propustio kroz šake. Ipak, pod njihovim nadzorom i uz veliku količinu stručnosti, vozilo je prenijeto na sasvim novi nivo. On sadrži snažni GM LS3 E-ROD L63 6.2 litarski V8 motor, koji može da proizvede 430 konjskih snaga. Druga unaprjeđenja sadrže ojačanu suspenziju, nove točkove sa gumama za sve terene, rol kavez i specijalni izduvni sistem.

Classic Overland se nije fokusirao samo na performanse. 6×6 sportak je dobio zastrašujuću crnu estetiku, od glave do pete. To se preliva i u vozačku kabinu, koja je uljepšana sasvim crnom premijum kožom.

Classic Overland prodaje Black Mamba model, koji ima samo 48.000 kilometara na odometru, po cijeni od 315.000 dolara. Kompanija je takođe voljna da ovaj SUV prilagodi vašem ukusu.