Sony isporučio 20.000 robota kućnih ljubimaca u 2019.

Gadget

Sonyjev robot-pas po imenu Aibo može da uključi mikrotalasnu rernu i usisivač, upozorava lavežom da je mašina za veš završila, ali i pravi selfije i pozira.

Sony neprestano dodaje nove funkcije robotu-psu a najnovije performanse podrazumijevaju da Aibo može da komunicira sa nizom pametnih uređaja u domaćinstvu kako bi olakšao život svojim vlasnicima.

Demonstracija vještina koje Aibo posjeduje održana je na sajmu „CEATEC“ u Tokiju, najvećem japanskom sajmu IT-a i elektronike.

Prikazano je, između ostalog, kako Aibo daje signal pećnici da se uključi, odmah po dolasku vlasnika u kuću, kako bi ih što prije sačekao topao obrok, prenosi RTS.

Mali robot je programiran i da pozira fotografu, ako je to neophodno, zauzimajući simpatične poze.

S druge strane, Aibo može i da fotografiše ljude, pravi selfije i fotografije postavlja na društvenim mrežama.

Ranije ove godine, iz kompanije Sony je najavljeno da Aibo može biti i pas čuvar. Uz pomoć kamerica i mikrofona, robot pas može da vrši inspekciju poslovnih ili stambenih prostorija i budno motri na vaš dom, uz mjesečnu naknadu od 14 američkih dolara.

U zavisnosti od konfiguracije, jedan Aibo može koštati do 3.000 dolara. Tako na primjer, postoji mogućnost da vaš Aibo robot-pas prepoznaje lica. Po potrebi, može da memoriše imena i lica za do deset ljudi.

U kompaniji Sony navode da su od početka ove godine kupcima isporučili 20.000 robot-ljubimaca.