Prodaja Xbox One porasla sedam puta, razlog smiješan

Gadget

Ovaj proces je trebalo da prođe bolje nego kod Playstation 5 konzola, gdje je vladalo opšte rasulo, ali nažalost i Xbox je imao svojih problema.

Prije svega, često se „gasila“ internet-stranica sa koje se konzola naručuje, a tu su bile i razne greške distributera, što je mahom došlo zbog velikog interesovanja, jer su obe verzije konzole brzo rasprodate na svim mjestima. Microsoft je na Twitter nalogu otkrio da je tražnja za novim konzolama rekordna, ali brojke nisu otkrivene.

Međutim, istog dana kada je počelo naručivanje Xbox Series konzola, zabilježen je i ogroman skok u prodaji Xbox One X konzole. Na Amazonu, vjerovatno najvećem prodajnom mjestu, zabilježen je skok od čak 747% u prodaji Xbox One X konzola, prenosi play.co.rs.

Mala je vjerovatnoća da je odjednom poraslo interesovanje za najjaču konzolu u generaciji na izmaku, već će prije biti da su mnogi kupci bili zbunjeni sličnim nazivima Xbox konzola. Ovo je kratak pregled.

Xbox
Xbox 360
Xbox One
Xbox One S
Xbox One X
Xbox Series X
Xbox Series S

Znalci naziva Xbox konzola su se lako snašli, ali oni koji nisu baš pretjerano upoznati sa trendovima i nazivima drugih konzola, a žele da na vrijeme obraduju svoju djecu ili rodbinu, vjerovatno su se našli u problemu.

One koji su umjesto Xbox Series konzola naručili Xbox One X svakako čeka iznenađenje kada ih pred vratima dočeka konzola, a 11. novembar još nije ni blizu.