Louis Moinet lansira svoj tradicionalni model sa novim izgledom

Švajcarski časovničarski brend upravo je predstavio novi model Derrick Tourbillon časovnika, uz nekoliko interesantnih modifikacija. Na brojčaniku, nećete vidjeti brojne razlike pored promijenjene orijentacije i glavnog skeleton, koji je pomjeren sa centralnog dijela na lijevu stranu, na poziciju devet sati, što brojčaniku daje određenu vizuelnu kompleksnost.

Novi Derrick Tourbillon izgleda malo bolje bez turbijona, što osobama koje ga nose daje priliku da fokusiraju na razigraniji displej, sa dizajnom koji nas asocira na starinske pumpe za ulje. U centru pažnje su minijaturni alati koji ritmično otkucavaju zajedno sa satom, podsećajući nas na mašineriju naftne industrije.

Časovnik je kreiran od laganog aluminijuma, što je dobra stvar za mehanizam, jer nije pod uticajem velikog tereta. Novi Derrick model dolazi u dvije varijante, gdje jedna ima tradicionalnu ručno obrađenu površinu, dok druga ima karbonsku mrežu, zbog koje poprima više high-tech izgled. Oba modela se savršeno uklapaju sa ostatkom časovnika, kreiranog od brušenog aluminijuma.

Kućište Derrick modela je klasično NEO kućište kreirano od 5N roze zlata na oba modela, sa satiniranim i poliranim elementima. Prečnik kućišta porastao je do 45.4 mm, a vodootporan je do dubine od 50 metara. Mehanizam je samonavijajući LM64, koji ima 248 komponenti i radi na frekvenciji od 28.800 vph. Model ima rezervu energije u trajanju od 48 sati.

Obe varijante, ručno obrađena i karbonska, biće ograničene na samo 12 komada, a dolaze sa cijenom od 55.400 dolara.