Huawei zvanično predstavio novi Watch 2 pametni sat

Prošlo je oko dvije godine od kako je Huawei predstavio svoj prvi Android Wear pametni sat

Na MWC sajmu u Barseloni, Huawei je predstavio novi pametni sat, a radi se o nasljedniku koji nosi očekivan naziv: Huawei Watch 2.

Na prvi pogled, dizajn je svakako nešto novo. Osim toga, 4G povezivost je prvi novitet vrijedan pomena što znači da vamuz novi Android Wear 2 operativni sistem koji pokreće sat, neće biti potreban telefon kako bi obavili bilo koju operaciju.

Watch 2 pametni sat će ovog mjeseca prvo postati dostupan Španiji, Francuskoj, Portugalu, Njemačkoj, Italiji i u matičnoj zemlji kompanije, Kini i biće dostupan u nekoliko različitih boja, za dvije različite varijante. Industrijska varijanta će imati ekran prečnika 1.3 inča, rezolucije 390*390, 4 GB interne memorije i bateriju kapaciteta 420 mAh. Ova baterija će korisnicima obezbijediti do dva dana korišćenja nakon jednog punjenja. Android Wear 2.0 je platforma koja će ga pokretati, a što se procesorske snage tiče, tu će Snapdragon Wear 2100 obaviti svoje.

Fitnes varijanta će biti istih karakteristika, s tim da će imati malo drugačiji dizajn, GPS modul, senzor koji prati rad srca, širi izbor boja kućišta i narukvica.