Novi Bell & Ross časovnik spreman za Formulu 1

Tim Formule 1 je nedavno predstavio novi bolid koji će se pojaviti na trkačkim stazama. U pitanju je R.S.17 trkački bolid koji će se naći Renaultovom timu ove sezone

Trkači Džojlon Palmer i Niko Hulkenberg imali su priliku da provozaju ovaj nevjerovatan trkački bolid, ali to nije bilo sve. Bell & Ross je predstavio novi časovnik, BR03-94 RS17, koji je specijalno dizajniran da posluži kao alatka vozačima Formule 1.

Časovnik je veličine 42 mm i napravljen je keramičke baze koja u sebi sadrži safirni kristal. Unutar kućišta se nalazi BR301 mehanizam koji sadrži 37 dragulja i koji ima rezervnu energiju koja traje 48 sati. Ovaj sat je takođe vodootporan, pa može da izdrži pritisak na dubini od 100 metara. Za razliku od drugi satova, ovaj časovnik ima hronografe koji bilježe brzinu svakog kruga koji vozač provoza. Na ovaj način svaki vozač može da bilježi svoje vrijeme i da prati svoje rezultate.

Novi Bell & Ross časovnik biće ograničeno izdanje od 500 komada i vjerovatno će biti dostupan samo vrhunskim sportistima i trkačima. Cijena još uvijek nije poznata, ali pretpostavljamo da ovaj uređaj za mjerenje vremena neće biti jeftin.