AirBnB olakšao otkazivanje rezervacija

Travel

Fleksibilnije rezervacije su paket alata i programa koji Airbnb razvija kako bi pomogao domaćinima i gostima da otkažu ili odlože planove putovanja.

Domaćinima koji su spremni i mogu ponuditi povraćaj novca za otkaze rezervacija koje bi u protivnom bile naplaćene, platforma Airbnb će pružiti promocije koje povećavaju vidljivost novih rezervacija, uz odricanje standardne provozije od 3 odsto koliko Airbnb uzima pri svakoj rezervaciji. Ove mere su na snazi do 1. juna 2020. godine i imaju za cilj da nagrade fleksiblinog domaćina.

S druge strane, gostima će na raspolaganju biti filteri koji olakšavaju pronalaženje i rezervisanje smještaja koji imaju najpovoljniju politiku otkazivanja: fleksibilnu, umjerenu ili strogu, a sve u skladu sa aktuelnom situacijom povodom proglašenja globalne pandemije korona virusa.

Ukoliko gost otkaže rezervaciju napravljenu do 1. juna, Airbnb mu neće naplatiti naknadu, ali mu neće ni vratiti novac, već će dobiti putni kupon koji se može koristiti na budućem putovanju.

Ove mjere, prema Airbnb-u, imaju za cilj promovisanje pravedne ravnoteže i dodatne transparentnosti za korisnike ovog servisa.

Ova zajednica, koju formiraju domaćini, odnosno vlasnici smeštaja i preduzetnici u ugostiteljstvu, ali i gosti odnosno putnici koji traže jedinstveni smještaj i lokalno iskustvo, su jedini izvor prihoda ove kompanije i baš iz tog razloga Airbnb je odlučio da im izađe u susret, ali i da spasi svoj poslovni model dok traje epidemija korona virusa.