Kineski proizvođač predstavio pametni sat

Gadget

Dizajn

Oppo Watch dolazi u dve veličine – 41 mm i 46 mm. Duguljastog oblika i blago zakrivljenih ivica, izgleda vrlo slično Apple Watch uređaju. Međutim, ovde nema tzv. „Digitalne krune“. S obzirom na to da su analogni satovi uglavnom sličnog kružnog dizajna, Oppo je, ipak, uradio dovoljno da bude drugačiji.

Manji sat ima mogućnosti Bluetooth i Wi-Fi povezivanja, dok veća verzija nudi i LTE povezivanje, pa je moguće obavljati pozive i kad telefon ostavite kod kuće.

Ekran većeg modela ima dijagonalu od 1.9 inča, a zakrivljen je na sve četiri ivice. Kao i manji sat, i veći ima prilagodljive kaiševe koji se, tvrdi kompanija, mogu zamijeniti u samo tri sekunde. Za razliku od manjeg sata, model od 46 mm ima keramičko kućište.

Kontrole

Akcije pokrećete klasično – prevlačenjem prstom gore, dole, lijevo i desno. Sa desne na lijevu stranu otvarate „Quick cards“, odnosno ono što najčešće koristite. Prevlačenje slijeva nadesno vraća vas nazad ili otvara Google asistenta. Prevlačenjem na gore otvarate obavještenja, a prevlačenjem na dole podešavanja.

Ako želite da promenite raspored funkcija, Power dugme vam to omogućava.

Fitnes i baterija

Postoji pet fitnes modova koje je Oppo dizajnirao – trčanje, plivanje, vožnja biciklom, sagorijevanje masti i hodanje. Podržani su i GPS praćenje, kao i praćenje ciklusa spavanja. Tu su još i praćenje otkucaja srca i aplikacija za disanje.

Baterija bi trebalo da traje dva dana, ali uz režim uštede energije može da potraje čak i tri nedelje.