Credit Suisse zatvara 37 poslovnica u Švajcarskoj

Banke

Iz banke su naveli da bi najavljene promjene trebalo da budu realizovane do kraja ove godine, čime će broj filijala u Švajcarskoj biti sveden na 109 sa sadašnjih 146.

Dio ovog smanjenja će biti posljedica spajanja poslova njihove podružnice Neu Argauer banke, u sjevernom kantonu Argau, sa poslovanjem “Credit Suisse”-a. Banka je dodala u saopštenju da je u posljednje dvije godine zabilježila rast korišćenja online bankarstva za 40 posto, dok se upotreba njene usluge mobilnog bankarstva više nego udvostručila.

Takođe napominje da je kriza Covid-19 dodatno ubrzala te trendove i da broj posjeta klijenata filijalama već godinama opada.

Švajcarski zajmodavac je dodao da je ””smanjenje broja zaposlenih neizbježno”” i u Neu Argauer banci i u “Credit Suisse”-u, ali nije iznio bilo kakve cifre, napominjući da se vode razgovori sa predstavnicima zaposlenih s ciljem da se nađu radna mjesta za što više ljudi u banci ili negdje drugdje.

“Credit Suisse” predviđa da će ostvariti uštedu troškova od oko 100 miliona franaka (110 miliona dolara) počev od 2022. godine.