Novi Gugl alat priprema vas za razgovor za posao

TECH

Priprema za razgovor za posao je sada lakša zahvaljujući Google-u koji je predstavio alat koji upotrebljava vještačku inteligenciju. Google AI omogućava da odete spremni na razgovor sa poslodavcem.

Intervjui za posao za mnoge predstavljaju stres, a Google AI pomaže da se osjećate spremnije.

Google je nedavno objavio alat pomoću kog možete da vježbate prije odlaska na intervju. Google AI postavlja korisnicima najčešća pitanja na razgovoru za posao. Nakon toga analizira odgovore, koji mogu biti usmeni ili pismeni. Na kraju daje savjete o aspektima koje bi trebalo da poboljšate kako biste bili bolji.

Razgovor za posao – pitanja

Pitanja koja postavlja Google AI podjeljena su na opšta i specifična. Na primjer, tipično pitanje je ono u kojem morate govoriti o sebi je i spada u opšte. Konkretna pitanja su ona koja se odnose na poziciju za koju želite da se prijavite.

Takođe, Google AI pomaže da vježbate za više radnih pozicija. Vještačka inteligencija čak govori koje riječi su najpogodnije da dobro prođete na razgovoru ili čak koliko dugo treba da pričate o određenoj temi.

Google – privatnost korisnika se čuva

Za ljude koji brinu o privatnosti, kompanija je istakla da se nijedna unesena ili izgovorena informacija ne čuva i ne dijeli. Sistem ne čuva informacije, te od korisnika traži da kopiraju odgovore koje žele da zadrže u posebnom dokumentu.

Tokom kreiranja sistema programeri su razgovarali sa pojedincima koji su završili časove obuke koje nudi Google i koji su aktivno tražili posao. Časovi su dio Programa sertifikata za karijeru.

Jasmin Rubinovic je softverski inženjer i istraživač u Google Creative Lab-u. Pomogla je u razvoju alata Interview Warmup. Rubinovic je u video snimku rekla da trenutno postoji više od 1,3 miliona slobodnih radnih mjesta u SAD za visoko plaćene tehnološke poslove u različitim oblastima.

Ona je napomenula da,programi obuke za karijeru mogu ići veoma daleko u pomaganju prilikom pripreme onih koji traže posao.

,,Razmišljali smo da li bismo mogli da koristimo mašinsko učenje i velike jezičke modele da napravimo alat koji će vam pomoći da vježbate za intervju za posao“, dodala je ona.

Rubinovic je kazala da je alat dizajniran da omogući onima koji traže posao da vežbaju u „bezbjednom prostoru“ onoliko puta koliko žele.

Interview Warmup se može koristiti na većini internet pretraživača, kao i na Android i iOS mobilnim telefonima.

Zasad je alat dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, izgleda da Google namjerava da ga lansira širom svijeta.