Banka odbila da mu da kredit, 18 godina kasnije je kupio!

Milioneri

„Tako sam prošle nedelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini!“, napisao je britanski biznismen na svom nalogu na Instagramu.

Prije skoro dvije decenije Adam napravio je biznis plan i ugovorio sastanak sa menadžerom banke u gradu Urmston kako bi razgovarao o tome kako da otvori račun i dobije poslovni zajam.

„Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao gotovine i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga“, objašnjava Adam. Međutim, nakon što je letimičnog pogleda na poslovni plan preduzetnika, žena koja je u to vrijeme bila menadžer odbila je da mu da kredit.

„Vrlo snishodljivim tonom rekla je da je problem što je Adam malo mlad i nema poslovnog iskustva. To nije nešto što možemo učiniti u ovoj fazi, rekla je“, kaže preduzetnik.

U tom trenutku Adam se osjećao „poniženo, frustrirano i tužno“ i najgore od svega je što nije imao plan B. Biznismen je već napustio posao i sa ušteđevinom je platio tromjesečnu kiriju za kancelariju i telefonsku liniju za pozivanje potencijalnih kupaca.

„Nisam imao novca da kupim sto ili stolicu, pa sam proveo 4 mjeseca na podu“, piše Adam.

Uprkos problemima, ovaj preduzetnik je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom i 2014. godine je prodao za 5 miliona funti (6,4 miliona dolara). Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik.

Zgrada banke koju je kupio biće potpuno renovirana i dobiće novu namjenu – izgradiće se osam stanova i jedna prodajna jedinica na tom mjestu.