Majami počinje da plaća zaposlene bitkoinima

City

Grad Majami nastoji da prihvati bitkoin u svom poslovanju. Po riječima gradonačelnika Frensisa Suareza, to je potez koji bi mogao donijeti profit u smislu privlačenja tehnoloških kompanija.

Gradska komisija je odobrila, na predlog gradonačelnika, da se bitkoin koristi za plaćanje gradskih radnika, a stanovnicima i kompanijama da izvršavaju plaćanje naknada i poreza s kriptovalutom.

Suarez je istakao da Majami nastoji da postane tehnološki grad i da se pozicionira kao jedan od tehnološki najnaprednijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako početni korak uključuje pronalazak kompanija koje će olakšati transakcije bitkoinom, gradonačelnik želi da investira ograničene količine budžetskih sredstava u bitkoin.

– Čvrsto vjerujem da će, kada (i ako) Amazon i (ili) Apple usvoje bitkoin kao strukturu plaćanja, stvari ubrzati jer u tom trenutku govorimo o vrlo velikom obimu transakcija koje mogu koristiti bitkoin – rekao je Suarez i dodao da gradske vlasti žele da budu u vrhu i ispred drugih kada kriptovalute dobiju veći značaj.