Lenovo bilježi porast prihoda sa rekordnom godišnjom dobiti

Finansije

Lenovo Group objavio je rekordne rezultate Grupe za četvrti kvartal i cjelokupnu fiskalnu godinu s rastom u svim dijelovima poslovanja.

Rezultati pokazuju otpornost i sposobnost Grupe da postigne uravnotežen, dosljedan i održiv rast, dok istovremeno nastavlja s diverzifikacijom i transformacijom u skladu sa svojom korporativnom strategijom 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Prihodi Grupe u četvrtom kvartalu iznosili su 15,6 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 48 posto na godišnjem nivou. Zabilježena je najveća stopa rasta dobiti u posljednje dvije godine – s dobiti prije oporezivanja u iznosu od 380 miliona dolara i neto dobiti u iznosu od 260 miliona dolara, što predstavlja rast od 392 posto, odnosno 512 posto.

Rezultati četvrtog kvartala zaključili su rekordnu godinu, a godišnji prihodi Grupe iznosili su više od 60 milijardi dolara, dodajući više od 10 milijardi dolara u odnosu na prošlu fiskalnu godinu. Dobit je rasla još brže – dobit prije oporezivanja iznosila je gotovo 1,8 milijarde dolara, a neto dobit 1,2 milijarde dolara – što predstavlja porast od 70 posto na godišnjem nivou.

Izvor: Lider.media