Olimpijskom centru Jahorina priznanje za najbolji potez u turizmu

BUSINESS KLUB

Priznanje za najbolji potez u turizmu poslovni portal indikator.ba na današnjoj dodjeli uručio je direktoru Olimpijskog centra Jahorina Dejanu Ljevnaiću. Saradnja i zajednička karta za 4 ski centra – Jahorina, Bjelašnica, Ravna Planina i Vlašić dobila je prestižnu nagradu najbolji potez u turizmu u zimskoj sezoni 2021/21.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić zahvalio se indikator.ba i gospodinu Borivoju Simiću i rekao:

„Ovo priznanje je od velikog značaja za moj tim i mene. Predivna potvrda da ljudi primjećuju i prate sve što radimo. Zasluge naravno pripisujem svom timu koji sigurno ima najviše znanja i iskustva u oblasti turizma i skijaškog biznisa. Od kako sam sa svojim timom stigao na Jahorinu imali smo ideju da se uvežemo sa ski centrima iz BIH i zajednički nastupimo na tržištu i to se konačno i ostvarilo. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj.  Po uzoru na poznate evropske ski centre uvezivanjem se umanju troškovi a na tržištu nastupate sa više ski staza, jedinstvenom ponudom što skijaši cijene. Ovom saradnjom i njenom nadogradnjom u budućnosti Sarajevo može postati top ski destinacija i turistički centar sa sjajnom zajedničkom ponudom planina u neposrednoj blizini.“

Ljevanić je dodao da je najviše ponosan na činjenicu da su uprkos pandemiji koja je napravila ogroman uticaj na sve sfere života i rada, uspjeli zadržati 2.000 radnih mjesta koji zavise direktno od Jahorine.

„Ključ uspjeha je u odabiru pravih projekata i brzoj realizaciji i mi nastavljamo da radimo. Srećan sam jer ćemo ovog ljeta na Jahorini realizovati infratrukturne projekte koji će učiniti da Jahorina narednu zimsku sezonu dočeka spremnija nego ikada. Ovakva prizanja su nam veliki podstrek i motivacija ali i zadatak da intenzivnim radom opravdamo ukazano povjerenje.“