Ko su lideri u prodaji pametnih telefon?

Mobilni

Novi izvještaj upravo je otkrio tržišni udio brendova za globalne isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje ove godine. Ova informacija je podijelila da je Samsung Electronics još uvjek u vodstvu.

Prema izvještaju Counterpoint Researcha, globalno tržište pametnih telefona poraslo je za šest odsto, ali je zabilježilo skroman pad od šest odsto na godišnjoj razini. Tokom trećeg tromjesečja 2021. tržište je isporučilo ukupno 342 miliona jedinica, što je manje u odnosu na 265,5 miliona u odnosu na prošlu godinu.

Međutim, južnokorejski tehnološki div uspio je zadržati svoje mjesto na tronu sa znatnih 20 odsto tržišnog udjela tokom ovog tromjesečja, isporučivši 69,3 miliona jedinica.

U međuvremenu, Apple je došao na drugo mjesto s tržišnim udjelom od 14 odsto. Firma sa sjedištem u Cupertinu isporučila je oko 48 miliona jedinica tokom tog vremena, što predstavlja značajan rast od 15 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Counterpoint pripisuje ovaj rast “trajnom” rastu iPhone 12 serije i lansiranju najnovije serije iPhone 13.

Slično, Xiaomi je slijedi s tržišnim udjelom od 13 odsto u trećem tromjesečju 2021. Iako su njegove isporuke pale za pet odsto na godišnjoj razini i 15 odsto na tromjesečje, dostignuvši 44,4 miliona jedinica u trećem tromjesečju ove godine.

Firma je doživjela blagi pad vjerovatno zbog stalne nestašice komponenti i problema s proizvodnjom. S druge strane, Realme je zabilježio najveću isporuku ikad u trećem tromjesečju 2021., isporučivši 16,2 miliona jedinica. Ovo je obilježilo rekordnu tromjesečnu zaradu koja je stigla uprkos tome što svijet pati od nedostatka proizvodnje.

(Bajtbox)